Tutoriale rreth editimit në Wikipedia, Wikidata dhe Wikimedia Commons

Si të bëhemi redaktor në Wikipedia

Wikipedianët ose redaktorët janë vullnetarët që shkruajnë dhe redaktojnë artikujt e Wikipedia-s. Çdokush – duke përfshirë edhe ti – mund të bëhet Wikipedian duke redaktuar kur gjeni diçka që mund të përmirësohet. Wikipedianët kontribuojnë duke: përmirësuar gabime drejtshkrimore, larguar vandalizmat, përmirësuar përmbajtje, vendosur referenca apo fotografi, si dhe filluar artikuj të ri. Qëllimi i Wikipedianëve […]

Redakto në Wikipedia: 5 shtyllat e Wikipedias

Wikipedia – enciklopedia e lirë dixhitale – ka si synim kryesor përdorimin i inteligjencës kolektive dhe përpjekjeve bashkëpunuese të redaktorëve, për tu bërë koleksioni më i madh i dijes i mbledhur ndonjëherë. Wikipedianët janë komuniteti i vullnetarëve që kontribojnë njohuritë e tyre, duke shkruar dhe redaktuar Wikipedia-n. Përveç se një enciklopedi, Wikipedia është projekt bashkëpunues. […]

Redakto në Wikipedia: Hapja e llogarisë

Wikipedia është enciklopedia e lirë e cila mund të lexohet, shkruhet dhe të shpërndahet nga të gjithë. Për të hyr në Wikipedia ju nuk keni nevojë që të krijoni llogari. Gjithsesi, në momentin që ju regjistroheni, ju bëheni pjesë e komunitetit të madh të vullnetarëve që shkruajnë dhe editojnë Wikipedia-në. Për të hapur një llogari […]

Redakto në Wikipedia: 10 rregullat bazë që duhet të dini

Wikipedia është një nga projektet më të mëdha bashkëpunuese në histori. Me miliona artikuj dhe qindra gjuhë, Wikipedia lexohet nga qindra miliona njerëz çdo ditë, duke u bërë koleksioni më i madh i dijes i mbledhur ndonjëherë. Wikipedianët janë komuniteti i vullnetarëve të cilët kontribojnë njohuritë e tyre në Wikipedia. Çfarë Wikipedianët bëjnë ka potencial […]