Wikimedia

Wikimedia është emri kolektiv për lëvizjen Wikimedia që mblidhet rreth një grupi projektesh që janë të gjitha të ndërlidhura. Wikipedia, enciklopedia, është projekti më i madh brenda këtij grupi, por ka edhe projekte të tjera si Wikimedia Commons, një depo mediash, Wikidata, një bazë të dhënash dhe Wikisource, një bibliotekë. Ata synojnë të krijojnë dhe ndajnë njohuri falas përmes fuqisë bashkëpunuese të internetit.

 

Wikipedia

Wikipedia është një enciklopedi online, globale e internetit që çdokush mund ta modifikojë dhe është e disponueshme në shumë gjuhë. Është projekti më i vjetër dhe më i madh në kuadër të lëvizjes Wikimedia dhe ekziston që nga viti 2001.